Plačilni pogoji in pogoji poslovanja


PLAČILNI POGOJI
 • gotovina,
 • nakazilo na naš TRR: SI56 0400 1004 9077 042 sklic 510, upravičenec: Exclusive d.o.o., J. Mihevca 2, 5000 Nova Gorica
 • z debetnimi ali kreditnimi karticami,
 • na obroke - obročno plačilo na maksimalno 72 obrokov (obvezen obisk naše trgovine).

 

Obročno plačevanje s kreditnimi karticami - BREZ OBRESTI!!!:

 • na do 36 obrokov s kartico Diners.

 Rabite zgolj zgoraj omenjeno kartico - najbolj enostavno kreditiranje (velja za kolesa)

 

1stavno - Summit Leasing kredit do 5.000,00 € in na do 84 obrokov:

Vse, kar potrebujete, že imate pri sebi: osebni dokument, povedati boste davčno številko, povedati boste številko vašega slovenskega bančnega računa (piše na kartici) in pametni telefon. Vse potrebno hitro in enostavno uredite pri nas v trgovini. Svoj limit enostavno preverite na https://1stavno.si/

Pogoji: 

1. ste vsaj 25 let star državljan Slovenije,

2. prejemate plačo ali pokojnino.


1stavno - Summit Leasing kredit med 5.000,00€ in 10.000,00 € ter na do 84 obrokov:

Vse, kar potrebujete, že imate pri sebi: osebni dokument, davčno številko, bančno kartico, zadnji bančni izpisek in pametni telefon. Vse potrebno hitro in enostavno uredite pri nas v trgovini. Svoj limit enostavno preverite na https://1stavno.si/

Pogoji: 

1. ste vsaj 18 let star državljan Slovenije (za tujce so potrebni dodatni dokumenti),

2. prejemate plačo ali pokojnino (priliv vsaj v višini 521,50 €) 

3. če ste samostojni podjetnik, opravljate poklic kot samostojno dejavnost ali svobodni kulturni delavec pa morate prinesti bančni izpisek za zadnje 3 mesece, iz katerega so razvidni skupni prilivi vsaj v višini 1.337,07 €.Pri pošiljanju blaga preko Pošte Slovenije d.d. po celotni Sloveniji:

 1. Blago lahko plačate po povzetju
 2. Blago lahko plačate pred našim pošiljanjem po predračunu na naš transakcijski račun: SI56 0400 1004 9077 042
 3. Strošek pakiranja vam ne zaračunamo (=brezplačen za kupce), medtem ko strošek poštnine plačate Pošti Slovenije d.d. po njihovem ceniku ob prejemu paketa.

Želimo Vam veliko zadovoljstva pri uporabi naših izdelkov.


Pravna obvestila


Dobavni rok:

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 3-7 delovnih dni po prejetem naročilu. Za izdelke, ki jih na zalogi nimamo, je dobavni rok do 60 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti. Slednje zlasti velja ob nakupu kolesa, saj je pri teh izbirnih možnosti (dolžina gonilk, verižniki gonilke, ...) največ.


Veljavnost ponudbe:

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene že vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Končna cena, po kateri kupujete izdelek je vedno prikazana. Priporočena cena (prečrtana) predstavlja ceno izdelka, ki jo za prodajo na slovenskem tržišču priporoča bodisi proizvajalec, bodisi zastopnik in je zgolj informativne narave.  Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja izdelka, katerega kupujete. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake pri vnosu podatkov ter nepričakovano spremembo izdelka s strani proizvajalca, za katero bo kupec pravočasno obveščen.


Poškodbe pošiljk pri transportu:

Kupec mora po prevzemu pošiljke pregledati njeno vsebino in v primeru poškodb pošiljke celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na najbližji urad Pošte Slovenije, kjer bo podan uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške Pošte Slovenije odposlana na naslov podjetja. Po prejemu poškodovane pošiljke bomo v najkrajšem roku poslali kupcu nov izdelek oziroma pošiljko.


Škoda, nastala z nepravilno ali malomarno uporabo izdelkov:

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi nepravilne  oz. malomarne uporabe izdelkov.


Odveza odgovornosti:

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov ali po pošti na naslov Exclusive d.o.o.-Kolesarski center Šempeter, Žnidarčičeva 21, 5290 Šempeter pri Gorici, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. V tem primeru pa nam mora v naslednjih 14 dneh nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni in nepoškodovani embalaži. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


Reklamacije v garancijskem roku:

Za določene izdelke velja garancija, katere trajanje je navedeno na samem računu, ki ga kupec prejme z izdelkom. Proizvajalec izdelka se zavezuje, da bo izdelek ob pravilni uporabil pravilno deloval. Garancijo uveljevljate neposredno pri proizvajalcu, uvozniku oziroma na pooblaščenem servisu ali pri nas. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Proizvajalec jamči, da bo v garancijskem roku na svoje stroške odpravil napake na izdelku. Če reklamacijo uveljavljate v spletni trgovini, kjer ste izdelek kupili, ga obvezno pošljite na zgoraj omenjeni naslov ali pošljite v originalni embalaži skupaj z garancijskim listom in kopijo računa. Kritje stroškov pošiljanja za izdelke v garancijskem roku nosi kupec sam. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka. Garancija ne velja v primeru ugotovitve, da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca.


Arhiviranje pogodbe:

Sklenjena pogodba med naročnikom in ponudnikom se arhivira na sedežu podjetja. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja v skladu z pravilnikom. Kupcu so na podlagi posredovane zahteve dosegljive po elektronski pošti.


Varnost osebnih podatkov:

Podjetje Exclusive d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju uporabnikovih osebnih podatkov. Evidence kupcev ter elektronske naslove obiskovalcev spletne trgovine (ki so jih na lastno željo vpisali za obveščanje), hrani podjetje Exclusive d.o.o. v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ne posredujejo tretjim osebam. Uporabljeni bodo le za potrebe podjetja pri izdelavi in pošiljanju ponudb, računov, informativnega gradiva in za ostalo potrebno komunikacijo. Podjetje lahko na podlagi izkazane želje obiskovalcev in kupcev spletne trgovine uporabi njihove podatke za obveščanje o akcijah in novostih v spletni trgovini. Stranke se lahko kadarkoli odjavijo iz liste za obveščanje. V ta namen morajo poslati zgolj elektronsko sporočilo na elektronski naslov podjetja Exclusive d.o.o., kjer v okencu ZADEVA (SUBJECT) vpišejo besedo "ODJAVA".


Kodeks ravnanja po ZEPT:

Podjetje Exclusive d.o.o. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Obenem bomo vedno prisluhnili željam kupcev in hitro odpravili njihove težave. Z kupci bomo ob pojavu nesporazuma skušali doseči sporazumno rešitev. Za več informacij o kodeksu ravnanja po ZEPT kliknite na stran Uradnega lista RS.


Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na naslovu https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Stvarna napaka

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

 1. če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je napako odkril. Če je od prevzema artikla preteklo že več kot dve leti, uveljavljanje stvarne napake ni več mogoče. Hkrati mora kupec omogočiti pregled artikla. Za uveljavljanje stvarne napake izpolnite obrazec, ki ga najdete TUKAJ.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila ZVPot.DOSTAVA

Izdelke Vam dostavi Pošta Slovenije ( www.posta.si ) preko navadne paketne dostave, kjer kupec običajno dobi paket dan po prejetju obvestila, da je bil paket odposlan na njegov naslov. Na željo kupca pa lahko pošljemo izdelke tudi preko drugih kurirskih služb. 

Cena poštnine je navedena v spodnji tabeli in se razlikuje glede na težo paketa. Cenik je okviren - aktualnega si oglejte na www.posta.si. Cene v tabeli vsebujejo 22% DDV in ne vsebujejo dodatek za odkupnino, ki znaša 1,45 EUR z DDV. Ta dodatek plačate zgolj v primeru, če izberete način plačila po povzetju. V primeru izbire načina plačila po predračunu dodatka za odkupnino ne plačate, znesek poštnine pa morate kljub temu poravnati.


masa

poštnina (okvirno)

do 2 kg

5,49 EUR

2 do 5 kg

6,68 EUR

5 do 10 kg

8,06 EUR

10 do 15 kg

9,44 EUR

15 do 20 kg

10,72 EUR

20 do 25 kg

12,35 EUR

25 do 31 kg

14,08 EUR
Blago, katerega cena presega vrednost 2000€, je potrebno prevzeti v naši fizični trgovini na Žnidarčičevi 21, 5290 Šempeter pri Gorici . Torej ga ni možno prevzeti na daljavo. Enako velja za blago naročeno po specifičnem individualnem naročilu kupca.  


POSTOPEK NAKUPA

1. Kliknete na izdelek, ki vas zanima ali v iskalnik vpišete ime želenega izdelka.
2. Če želite izdelek kupiti, izberete med opcijami (barva, dolžina, ...) in kliknete na ikono "NAKUP".
3. Vpišete želeno količino in kliknete na gumb "K BLAGAJNI".
4. V primeru, da želite kupiti še kakšen izdelek v spletni trgovini, kliknete na gumb "NAZAJ V TRGOVINO" in ponovite prejšnje postopke
5. Opravite registracijo kot nov uporabnik ali kot že obstoječi uporabnik vpišite svoje uporabniško ime in geslo. Rubrike označene z zvezdico so obvezne. Na koncu kliknite na gumb "ODDAJ".
6. Izberite ponujen način dostave in način plačila.
7. Preglejte ponujeni račun in vpišite vaše opombe (npr. da bi radi bili obveščeni o uri dostave, ....)
8. Opravite nakup z klikom na gumb "DOKONČAJ NAKUP!"
9. Če je nakup potekal pravilno, se vam bo izpisalo "Zahvaljujemo se vam za vaš nakup ..."
10. Na Vaš elektronski naslov Vam bo spletna trgovina poslala vse informacije o nakupu.
11. Na podlagi prejetega naročila podjetje izstavi račun, ki ga priloži dostavljenemu blagu.
12. Blago na vaš naslov dostavi Pošta Slovenije v dogovorjenem času.


  Naziv: EXCLUSIVE IMPORT, EXPORT IN TRGOVINA D.O.O. Naslov: ULICA JOŽETA MIHEVCA 2, 5000 NOVA GORICA Status: Pravna oseba DDV ID: SI46785868 Matična številka: 5416604000 Datum registracije za DDV: 01.07.1999 Šifra dejavnosti: 46.490 Urad DURS: DU Nova Gorica